Oorsprong van de naam

De naam Zenus ( uitgesproken als zie~nus ) bevat de woorden ‘ZEN’ en ‘US’ waarbij ‘ZEN’ een aanduiding is voor ware schoonheid, balans, meditatie en ontspanning en het engelse woord ‘US’ staat voor: ‘BIJ ONS’.

De toevoeging ‘Body and Mind’ moet duidelijk maken dat het in mijn salon niet enkel en alleen om het lichaam draait maar ook om het ontspannen van de geest.

Vormgeving van het logo

In het beeldmerk van mijn logo zijn in een eerste oogopslag opeengestapelde HotStone massage stenen herkenbaar welke in het geheel een mediterende boeddha vormen waarbij een hartvorm zichtbaar wordt. Dit symboliseert het werken vanuit het hart vol toewijding en passie.

De Lotusbloem wordt geassocieerd met wedergeboorte dat het overwinnen van obstakels in het leven vorm geeft, het tot bloei komen vanuit het donker zoals de bloem vanuit de diepte naar het wateroppervlak groeit.

Het geheel wordt omlijnt door een cirkel met een opening aan de bovenkant. De symboliek achter dit concept laat zien hoe ons fysieke lichaam verbonden is met de goddelijke bron waarmee we in ons aardse bestaan verbonden blijven via ons kruin chakra.